The Dockyard

Kesähelteet hellivät ja normaalia paremmin nukutun yön jälkeen asiat tuntuivat sujuvan niin hyvin, että päätin kävellä telakoiden tuntumaan, kokeilemaan taannoin suositeltua The Dockyard -ravintolaa. Vaakakupissa painoi myös se, että “pommiin” nukkumisen ja työpaineiden takia jätin aamusalin väliin, joka vaikeutti käteni valloittaneen robotin tarpeiden tyydyttämisen askeleiden muodossa.

Tänne kun käppäilin rivakasti, niin pääsin sinne normiluvuille, vaikka olinkin lintsannut harjoituksista. Jotenkin sitä vaan on vaikea irtautua tuosta aamurutiiniksi muodostuneesta jumpasta ja hyvä niin. Loman aikana sitä ei kuitenkaan tule salilla käytyä, mutta jotain reippailua pitää yrittää harrastaa ettei täysin vaivu syntiin lyhyen latautumisen yhteydessä.

A decent lunch at this remote restaurant, my salmon had a good sear to it, but otherwise the dish was a bit mediocre.

The area has surprisingly good restaurants, such as Baskeri & Basso (no lunch), Krog 16 and Maannos.

Listalta löytyi niin burgereita kuin Caesar-salaattiakin, mutta minun teki mieli kalaa ja nappasin näin ollen lohen röstiperunoilla ja creme fraichella (12e).

Safka tuli hetken kuluttua, ympärillä oli hyvin ajoissa ollutta työmaaporukkaa jonossa. Annos sisälsi myös vähän haaleaa kasvishöystöä sekä salaattia yrttikastikkeella. Salaatti oli ook, itse tykkään hapokkaammasta kastikkeesta. Veget sopivat mielestäni paremmin lohen pariksi kuin ne fritatut potut, vaikka olisi näitä voinut lämmittää ennen esillepanoa (tai sitten olivat ehtineet jäähtyä keittiössä).

Lohi oli saanut hienon paistopinnan, mutta oli tämän myötä päässyt menemään aavistuksen ylikypsäksi. Ei pahasti tosin ja tähän jeesasi se majoneesin oloinen creme fraiche. Röstiperunat olivat vähän liian lastenannokseen kuuluvan oloisia ja kokonaisuutena annos oli ok, mutta vähän tällainen innoton veto.

Varsinkin kun nurkan takaa saa pienemmällä hinnalla todella paljon kovemman setin eteensä ja vieläpä alkusalaateilla sekä jälkkäreillä. Kilpailu on kovaa tällä seudulla, mikä on pelkästään hyvä asia.

Sisustus on simppeli, tällainen pikkuinen kortteliravintola maksimoiduilla asiakaspaikoilla. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle löytyi salaatti vuohenjuustolla (haittaakse?)

URL www.thedockyard.fi
Puhelin 040-5550958
Osoite Hernesaarenkatu 17, Helsinki

2 thoughts on “The Dockyard”

  1. Onpa siinä listalla roiskaistu; 2018 pakolliset burgerit, grillipihvi, pariloitu lohi, pizza, huhhuh.

    Hienot ja toimivat sivut myös.

    1. Joo, ne sivut on jännät ja myös hyvin epätarkat sisällön suhteen. Aika perus korttelirafla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.