Pizzeria Luca

Flunssaa pukkaa ja jotenkin oli kaikesta kivasti huolimatta vetämätön olo, korvissa suhisi eikä hennonut mennä edes kumimatolle aamulla heilumaan, värjöttelin vaan peiton alla maksimaalisen ajan. Mutta ytimessä oltiin ja jotain oli pakko syödä, noiden bafucinien sun muiden lisäksi.

Otin laiskana listalta vaihtoehdon jonne pääsisi julkisilla, kun ei tässä horkassa tee mieli kävellä ekstraa ja sormi osui Pizzeria Lucaan, Lauttasaaren ostarin Pizzariumin tilalle ilmestyneeseen raflaan.

Tasty pizza in the Lauttasaari shopping center/subway station.

Other worthwhile pizzerias are Capperi, Daddy Greens and Via Tribunali.

Pizzaa olis tarjolla, monta variaatiota, ei jaksa tabuloida. Otin Margherita DOP (15,90e + 1e hanavedestä), eli margherita pizza puhvelinmaidosta väännetyllä mozzarellalla. Tavallaan teki mieli koestaa myös niitä chilisiä juttuja, mutta ei jotenkin kyennyt tekemään päätöksiä tautien takia.

Safka tuli yllättävänkin nopeasti, uuni oli kuumana ja jätkät vauhdissa. Lätty oli komea paahtuneine reunoineen ja kirkkaan punaisen kastikkeen värjäämänä. Käntty oli herkullinen, yksi paremmista mitä on tullut vastaan. Ja slaissit pystyi myös syömään käsin, mikä on jostain syystä itselle merkityksellistä.

Makoisa pohja oli paikoitellen rapeahko, mutta pääosin vain paahtuneista kohdista. Reunat olivat ilmavia, sellaisen napolilaisen oloisia. Tomaattikastike oli kallellaan happamaan päin, mikä on itselle miellyttävämpi profiili kuin sellainen kovin makea. Mozzarella oli luonnollisestikin erittäin herkullista.

Hyvä, joskin hintava, lounaspizza, josta ei jäänyt edes mitenkään erityisen raskauttava olotila. Ei tämä ihan siihen Capperin herkkuihin päässyt, mutta lähelle kuitenkin. Tykkään silti itse vielä enemmän sellaisesta oikeasti rapsakasta taikinasta, mutta on tämäkin form factor oikein miellyttävä.

Sisustus on siisti ja uutuuttaan kiiltävä, tässä oli oikein mukava lounastaa, vaikka toki tällaisen kauppa”keskuksen” sisällä ollaankin. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huolehtivaa, käytiin tasaisesti tsekkailemassa, että kaikki on hyvin jne. Kasvissyöjälle on pizzaa (üllatus!), tsekkaa jos et usko. Lasten kanssa voisi hyvinkin tulla, tilaa löytyy, kuten myös leikkipaikka ja lätyt on hyviä.

URL www.pizzerialuca.fi
Puhelin 050-4661499
Osoite Lauttasaarentie 28, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.