Comptoir Farouge

Dodih. Tänään pääsin taas juoksemisen makuun ja sain nakutettua sen normi 5 1/2 kilsaa mittariin, sekä vähän lihaskuntoa päälle. Homma alkaa skulaa jo konttorillakin, pieniä voittoja saavutettu ja omat post it lapulle kasatut tehtävälistat alkavat näyttää jo aavistuksen inhimillisemmiltä. Loppukuu pitää vielä paahtaa sata lasissa, mutta ehkä sitten pääsisi hieman pienemmillä tunneilla. Tuntunut kyllä ihan kummalliselta ne päivät, jolloin tulee tehtyä vaan se kahdeksan tuntia, ihan kuin ei olisi ollut töissä ollenkaan.

Kai siihenkin tottuu? R tuli lounaalle, joten piti kehitellä jotain siihen aikatauluun jne sopivaa ja nappasin alati hupenevalta listalta Comptoir Farougen, kun oletin, ettei siellä ole niin nokonuukaa tuon ajoituksen yms osalta. Ovelasti kävin kuitenkin vetämässä salakuvat aamupäivän aikana, ettei siitä tulisi turhaa stressiä. Kyseessähän on upean Farougen (ja Vivo’sin ja Cafe Rougen) taustajoukkojen deli-henkinen kiska Stockmannin souqissa.

Lebanese treats at this deli style restaurant in the Stockmann food court.

Other restaurants in Stockmann are Biáng!, Ooh La Laa and Joe & The Juice.

Tarjolla on libanonilaisia herkkuja, eli mezejä ja niistä koostettuja lautasannoksia sekä salaatteja. Listalta löytyy mm.: Pita-leipä falafelilla/halloumilla/kanalla (8,50e/8,90e/8,90e), pasteijoita (2,20e kpl / 12e 6kpl), leipä + salaatti (10,40e), päivän keitto + leipä (7,90e) sekä kana/kafta lautanen (13,50e).

R nappasi halloumi-salaatin ja minä kafta-lautasen. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, safka tuli pöytään. Vedet ja rensselit löytyvät tiskin päädystä.

Kauniille lautaselle kasattu annos tule melko nopeasti ja piti sisällään värikkään setin juttuja. Hummus oli hyvää, kuten myös sopivasti valkosipulia saanut aioli. Tahini oli sekin jees, eli tahnat toimivat. Uusista perunoista väsätty lisuke pelasi, mutta vihreä salaatti sen tabulin (tabouleh yms) sivussa tuntui hieman redundantilta.

Lammaslihapullat olivat hyvin maustettuja (jotain jouluista maustetta näissä tuntui olevan, ehkä kanelia?), mutta tekstuuri oli aivan liian jämäkkä, näitä joutui ihan tosissaan työstämään veitsellä, että sai nakerrettua biittejä irti. Ihan kuin joku olisi vihaisesti (vihapullia? #sorrynotsorry) puristanut näitä kasaan. Kokonaisuutena annos kuitenkin toimi melko hyvin, tahnat pelastivat päivän, joskin parempiakin on maistettu. Salaattien kastikkeet jäivät hieman pliisuiksi minunkin annoksessa.

R:llä taasen oli pääosin sitä salaattia ja näissäkin oli maku vähän liian hentoa hänelle. Halloumi oli melko hyvin paistettua, tosin itse yleensä vedän ronskimman pinnan pannulla, että tulee vähän tekstuuria mukaan. Hänellä tahnoja oli vain yksi (hummus) ja näin ollen annos oli kuulemma vähän yksitoikkoinen.

Onneksi pääsi sentään minulta lokittamaan lisämeininkejä. Itse rankkaisin tämän jokseenkin saman tasoiseksi kuin Ooh La Laan, eli ook tällaiseksi kevyeksi pikalounaaksi, mutta ei mitään kovin erikoista makumaailman osalta. Jos vertaa esim. Kilimin lounaaseen, joka edustaa (täältä kaukaa katsottuna) jokseenkin samanhenkistä tavaraa, niin ei päässyt ollenkaan samalle levelille.

Sisustus on uutuuttaan kiiltävä ja vähän erillään muista ruokailumestoista, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tässä on onnistuttu tavoittamaan vähän sellaista lähi-idän henkeä, vaikka toki tavaratalon käytävällä ollaankin. Sinänsä tämä sopii nykyiseen Stokkan basaari-meininkiin jopa paremmin kuin esim. Espresso House. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista tarjolla. Lasten kanssa voisi tännekin teoriassa piipahtaa, mutta jotenkin luulen, että kasi kerroksen meiningit pelittäisivät paremmin skidien kanssa.

Ps. Taste Of Helsinki -festareiden ruokalistat ovat tulleet, tuolla pitäisi ehtiä kyllä käymään. Itseäni kiinnostaa eniten Sky, Wino, Nolla ja Esperanto, kun en ole niissä vielä päässyt syömään.

Pps. Kansallismuseon raflaan on tulossa Sasu Laukkosen pop up.

URL www.comptoirfarouge.fi
Puhelin 050-3369854
Osoite Aleksanterinkatu 52, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.