Casa Mare

Pakkasukko puhalteli poskiini kun uskaltauduin ulos porttikongista. Auto oli jätetty huoltoon jo ennen aamun hämärää, joten työpäivä tulisi olemaan lyhyt ja kallis. R oli jahtaamassa lumisadetta ja kappasi minut mukaansa lievään luisuun Larun rantoja kohti.

Meillä oli täys hööki päällä kun kaarsimme parkkiin uuden thaikkupaikan eteen, vastapäätä kohdetta. Silmiini osui onnellisten tuntien kyltti, joka toivotti minut tervetulleeksi tulevaisuuteen. Korvissani kajahti soimaan Arpinaaman zeppelin-kohtauksen musiikki, mutta nyt ei ollut jubileen aika, vaan ruokailun.

A pretty good Italian-ish restaurant with a nice home cooked buffet lunch and optional pizzas and burgers with a neighborhood restaurant atmosphere.

Other restaurants in Lauttasaari are Borneo, Blue Peter and Lumbini.

Lauttasaaren ravintolakööri alkaa olla melko viimeistelty omalta osalta, mutta tämä paikka on hengaillut listalla jo pidempään ja nyt oli sopiva hetki tällaiselle kotiruokabuffalle.

Ravintola on aavistuksen saapasmaahan kallellaan, mutta laareista löytyy niin kotoisia kuin eksoottisia makujakin. Lounaaksi löytyy salaatti ja keitto (9,30e) sekä näiden kaveriksi lämmintä ruokaa buffasta (10,30e).

Tänään tarjolla oli: Kasvisgulassia, riistakäristystä perunamuusilla ja puolukkahillolla, thai-currykalapataa ja jasminriisiä, punajuuripihvejä tms, puolikas (toim. huom.) Dallaspulla, salaattibaari (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, pastasalaatti oliiveilla, marinoituja vihreitä oliiveja, ituja, pepperonichilejä, yms), leipää (tummaa, vaaleaa ja näkkäriä) sekä margista + tuorejuustolevitettä.

Listalta löytyy myös salaatti+sopan viereen lautasannoksia pizzasta (10,80e) kalaan (19,90e, tänään oli siikaa) sekä pippuripihviin (27e/35e). Otettiin molemmat tuo buffa, tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Kassan vierestä löytyy vesihanat ja muut rensselit löytyy patojen äärestä.

Lämmin keitto toimii aina ruokahalun herättäjänä ja minä tykkäsin tästä, kun tomaattiset keitot muutenkin ovat lähellä sydäntäni. R totesi sopan maistuvan pizzalle ja kun tarkistin, niin joo, aika sillä sektorilla tosiaan liikuttiin. Mikä ei sinänsä ole mitenkään huono, varsinkin kun siihen heitti sekaan vähän smetanaa.

Salaattibaarin antimet olivat aika perusmeininkiä, vähän tuollaista purkkikamaa ja huonosti leikattuja tomaatteja (kyllä se kanta pitää leikkaa pois). Ehkä se soppa + salaatti ei ole paras vaihtoehto täällä?

Lämpimät ruoat vakuuttivat. Itse oli pakko heittää kaikki yhtä aikaa lautaselle, kuinkas muuten. Viikonlopusta (vai viime perjantaista? Ei ollut virallisella lounaslistalla eriteltynä, joten jotain jäämistöä) ylijäänyt punajuuripihvi oli mukavasti maustettu ja jämäkällä tekstuurilla varustettu lätyskä.

Kiva bonusruoka ja sopi sen muhevan muussin kanssa hyvin yhteen. Kuten myös se mehukas käristyskin, joka oli erittäin hyvä versio tästä perisuomalaisesta sapuskasta ja yllättävän hyvä lämpöhauteesta nostetuksi. Riisi oli ihan ook, mutta sen päälle kasattu kalacurry oli ihanan rohkeasti maustettu, löytyi chilin potkua ja makua enemmän kuin olisi kuvitellut.

Käristyksen kanssa curry muodosti mielenkiintoisen konklaavin. Viis niistä alkusafkoista, nämä lämpimät ruoathan olivat oikein mainioita ja näissä oli mielestämme vähän enemmän ajatusta kuin normibuffassa. Kannattaa käydä, varsinkin jos näillä nurkilla notkuu.

Loppuun heitettiin päiväkahvit pullalla, josta R jaksoi mutista, kun sai vain puolikkaan (listalla luvattiin pieni, joka on ilmeisesti eri kuin puolikas). Pulla oli hyvää, tykkään Dallapullan vanilijaisuudesta (muistatteko kun nämä ilmestyivät ekaa kertaa markkinoille), kun taas R diggailee Texaspullan kanelista.

Molemmat hyviä, varsinkin näin kahvin kera. Ja ihan hyvä se puolikaskin oli, kyllä tuollainen jälkkäri passaa, varsinkin näin maanantaisin.

Sisustus on vähän tälleen retro, mutta toimiva. Kortteliravintola hyvässä hengessä, palvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli sienirisottoa ja tietty se salaatti+soppa.

Ps. Häntäluu alkaa olla jo parempi, vaikka pitkään istuminen ei vieläkään houkuttele. On toi kyllä ikävä vaiva, onneksi tuntuu parantuvan. Saa miettimään, että minkälaista elämä olisi jos sieltä puskisikin häntä. Vähän niinkuin niillä mangusteilla, jotka kurkkivat preeria-aukoistaan (vai missä ne asuu).

Pps. Männäviikolla tuli maistettua mäkkärin vegaanibursaa, vähän sellainen hajoava pihvi, mutta ihan kohtuuhyvä. Kiva että on tarjolla, tosin meneekö vegaanit tosiaan Mickey D:hen safkaamaan? Muistan yhdenkin punkkarilauman jotka hermostuivat meille kun kaveriporukan kanssa kävimme tiedustelemassa eräänä vappuyönä lähimmän auki olevan McDonald’sin sijaintia. Jotain meat is murder -keskustelua siinä viriteltiin hetki, kunnes tiemme erkanivat.

URL www.ravintolacasamare.com
Puhelin 020-7424260
Osoite Gyldenintie 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.