Cafe Cardemumma

Eilisen sekoilun jälkeen piti ottaa joku saletti systeemi kohteeksi ja koska nälkä kurni kovaäänisesti jo yllättävän varhain, niin otin suunnan kohti Kalliota. Brahiksen nurkilla, kuuluisan Roskapankin vieressä, sijaitsee tässä on pidempään toiminut Cafe Cardemumma.

Kahvila tarjoilee aamiaista sekä aikaista (klo 10 lähtien) lounasta ja osittain tästä syystä on jäänyt kokeilematta kaikki nämä hetket. Mutta nyt tähdet olivat oikeassa asennossa, vyö tarpeeksi tiukalla ja katse skarppina.

Karautin kolmosella kulmille ja iskeydyin rohkeasti sisään, vaikka lounaslista (jota he kiitettävän aktiivisesti päivittävän feseen) oli vielä vaiheessa.

A quaint little cafe next to Brahe Field that serves breakfast as well as a home cooked style lunch. There are also quiches, salad, sandwiches and such on offer.

The surrounding area has an abundance of interesting places to visit, like Bali Brunch, Gastro Cafe Kallio and Cafe Brahe.

Tarjolla on lounaan lisäksi aamaista (~6e), mutta koska en aamiaista pääsääntöisesti naatiskele, niin lounas oli mielessäin. Päivittäin vaihtuvalta listalta löytyi tänään: Pinaatti-feta täytteinen lohi tilliperunoilla (8,90e), sipuli-paprikamunakas (7,50e) sekä kookoskanakeitto (7,50e).

Nappasin kalan haaviini ja etenin kohti alkusalaattia (tomaatti-kurkku-salaatti + kastike) ja aamiaiselta lähtöisin olevaa leipätornia (mm. saaristolaisleipää ja sämpylöitä), jotka sijaitsivat soppatykin kyljessä, kassan vieressä. Tilaus ja maksu suoritetaan saapuessa kyseiselle pisteelle.

Alkusalaatti oli kotoisan oloinen ja paksu kastike viimeisteli tämän hyvin perinteisen aloituksen. Leivät olivat tuoreita ja sämpylät itse tehdyn oloisia, kivan kuohkeita ja maittavia.

Pääruoka tuli niin nopeasti, ettei meinannut uskoakaan. Tässäkin oli aistittavissa sellaista turvallista kotiruokamaisuutta, mikä miellytti silmää ja suuta. Feta ja pinaatti ne yhteen soppii, ja tämä toikin maistuvaa kastikemaisuutta muuten vähän kuivaan annokseen.

Lohi oli mennyt ihan aavistuksen yli, ei pahasti, mutta (tätä) kalaa ei ole pakko täräyttää tainnuksiin lämpöaalloilla, lempeämpikin ote riittää. Sitruunalla sai heitettyä happoharson fisun päälle ja tilliperunat olivat sopivan kypsiä.

Kokonaisuutena annos oli aika hyvä, tällaista konstailematonta kotiruokaa ja kohtuuhinnalla. Jos tekee mieli sellaista, niin tämä on oikein hyvä kohde lounaalle.

Tosin kentän toisella laidalla on myös Cafe Brahe, jonka atmosfääri on vielä lähempänä sitä lohduttavaa lintukotoa.

Sisustus on charmantti, kovasti itse väkerrettyjä tekstejä liitutauluilla, pieniä koriste-esineitä ja muita yksityiskohtia.

Yleisilme on silti oikein siisti ja organisoitu. Tilasta selvästi huolehtii joku, jolle se on tärkeä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa.

Vähän samaa tunnelmaa tulee esim. Cafe Dajassa. Kasvissyöjälle on salaattia ja välillä soppaa (eilen oli tomaattikeittoa) yms. Lasten kanssa voisi ihan hyvin piipahtaa, jos olisi näillä nurkilla pyörimässä, tosin vaunujen kanssa ei ehkä mahdu sisälle.

URL www.cafecardemumma.fi
Puhelin 045-3558150
Osoite Kaarlenkatu 15, Helsinki

2 thoughts on “Cafe Cardemumma”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.