Kiila (2. kerta)

Koko päivän kestävä palaveri ja sen lomassa tehty pikainen lounas oli tämän kerran teema ja Kiila osui porukan kohteeksi maantieteellisen sijaintinsa puolesta. Täällä on tullut käytyä aika kauan aikaa sitten, joten oli ihan piristävää testata uudelleen.

A typical restaurant with no discernible style, but with a central location. The food at lunch was ok and there is also a hotel style breakfast available.

Other restaurants in the immediate vicinity are Kosmos, Karl Johan and SIS. DELI+CAFÉ.

Tarjolla on lautasannoksia sekä alkuun salaattibaari sopalla. Tänään tarjolla oli: porkkanakeittoa (7,50e) ja salaattibaari (salaattisekoitus, kirsikkatomaattia, kurkkua, nuudelisalaatti, oliiveja, maissia, nektariinia, keitettyä perunaa, hillosipuleita, vesimelonia ja sen sellaista), lihapyöryköitä perunapyreellä ja calvados-kermakastikkeella (10,30e), paahdettua lohta basilika-perunapyreellä ja marinoidulla punasipulilla (12e), vuohenjuustorisottoa kirsikkatomaatilla ja basilikaöljyllä (10,30e), paahdettua tofua + lämmintä kasvissalaattia ja punajuurisipsejä (14e), lohi-avocadosalaatti (10,30e), kana-vuohenjuustosalaatti (10,30e), caesar salaatteja lohi/kana/pekoni-täytteellä (10,30e) sekä kiilaburgerit bbq/lohi/pulled pork/kasvis/kana-täytteellä (10e).

Itselle osui tuo lohi, kun kalaa tulee syötyä valitettavan vähän ja yritän parantaa tapojani. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, pääruoka tuodaan pöytään.

Alkusalaatti oli ihan ok, ehkä vähän innottomampi veto kuin mitä ajan kultaamat muistot toivat mieleen edelliseltä käyntikerralta (olisi pitänyt ottaa kuva, tai sitten tarkentaa tekstisisältöä), mutta kyllä tätä nakerteli siinä lämpimikseen.

Soppa menetteli, melko ujosti maustettua, mutta tasaiseksi porattua. Leipä (ciabatta) oli ook, tummaa ruispalaakin olisi ollut.

Pääruoka saapui kohtuullisen vauhdikkaasti ja kalapala oli nätisti sijoiteltu vihertävän perunamuussin päälle. Kala oli hyvää, sopiva kypsyys ja suola. Tämä sen muussin kanssa antoi sellaisen mukavan kevyen lounaan.

Tosin pyree olisi saanut omaan makuun olla smoothimpaa ja se basilika oli todella hennosti kyydissä. Mutta tämä on toki makuasia, jotkut diggaa tällaisesta vähän kokkareisemmasta menosta.

Punasipuli (joka on aina tervetullut lisuke) oli kivasti pikkelöity, vähän makea, snadisti kirpsakka ja edelleen aavistuksen napakka. Sopi hyvin rasvaisen kalan kylkeen. Rucola oli jotenkin taas sellainen ylimääräinen vieras lautasella.

Sisustus on ihan jees, vähän ehkä jotenkin ajan kuluttama ja liian kokoushuonemainen kalustukseltaan, mutta siisti ja ei kauhean ruuhkainen. Maisemat ovat mielenkiintoiset, Stokkan kulma on kuitenkin melkoisen vauhdikas kohta Stadia.

Mutta sen ihmettely vaatii ikkunapaikan, jonka saaminen vaatii joko aikaisen tuloajan tai hyvän tsägän. Saatiin kuitenkin paikka auringosta ja siitä tulikin havainnoitua, että Taco Bellin ovi kävi jo melko tiuhaan. Onko se jo auki! 9.11. piti vasta olla avajaiset, meitä on huijattu! No, ehkä ne oli ovelasti naamioituneita työntekijöitä?

URL www.ravintolakiila.fi
Puhelin 040-5118952
Osoite Kalevankatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.