Namnam

TGIF. Kävin treffaa herra L:n Kallion kielekkeellä, aiemmat kerrat tällien sopimiseen olivat kuivuneet kasaan. Hyvää kuului ja häitäkin oli järjesteltävänä ja kaikkee, kiva nähdä pitkästä aikaa.

Kohteeksi osui Flemarille hetki sitten ilmestynyt Namnam, jossa oli phởta tarjolla, muun vietnamilaisen meiningin lisäksi. Karautin kolmosella Karhupuistoon ja kävelin vähän vanhoilla kulmilla, jotenkin tämä alue jaksaa viehättää vuodesta toiseen.

Vietnamese cuisine at this corner cafe, with Phở, Bánh and such. The soup was pretty good, as were the refreshing summer rolls.

Other Vietnamese restaurants in the Helsinki area are No. 5 Coffee, Vibami and Ônam.

Eli soppaa (9e), patonkia (5,50e) tai kesärullia (8e / 5 kpl), muiden kahvilameininkien lisäksi. Phởta kanalla kummallekin, oli pakko ottaa vielä setti rullia (possua, kanaa sekä yks vege) sivuun. Ja otinpa vielä perjantain kunniaksi jääkahvin.

Soppa ja rullat tulivat samaan aikaan ja edessä oli jälleen höyryävä kulhollinen, joka sopikin tämän päivän ilmaan oikein mainiosti. Kana oli murisevan mehukasta, yrttejä oli aika kivasti ja löytyipä vielä hieman keltasipuliakin sekä snadisti tuoretta chiliä. Jännästi lisukekulho sisälsi normi limen lisäksi pikkelöityä punasipulia, mikä olikin ihan pirtsakka lisä phởn kylkeen.

Liemi oli ihan jees, parempaakin on vedetty, mutta kyllä tämä toimi ihan kohtuullisesti. Ehkä vähän ohuempi maku kuin mihin on törmännyt ja sopan määrä oli melkoinen verrattuna keiton muihin komponentteihin. Nuudeleita oli passelisti, varsinkin kun pöydässä oli niitä rulliakin.

Kesäkääryleet tulivat paahteisen oloisen pähkinädipin kanssa. Pötkylät maistuivat tuoreille, eikä niitä oltu ladattu liian täyteen nuudeleita, joka joskus näissä ärsyttää. Possu ei nostanut päätään muiden makujen seasta, kuten eivät katkiksetkaan, mentiin aika hennolla profiililla.

Jääkahvi oli herkullista, kondensoitu maito pohjalla makeutti lasin mainiosti ja tämä olisi todella kiva erityisesti kesällä.

Jota toki sai modattua sillä dipillä, joka oli melko hyvä, ehkä vähän yksiulotteinen, olisin kaivannut jotain raikasta dippiä tähän kaveriksi, kuten Pho 17 -ravintolassa. Toki srirachaa pysty sotkemaan riisipaperin syövereihin, jolla sai sentään kivan chilipotkun megeen.

Sisustus on spartalainen, iso koulukello hallitsee muuten koruttomia seiniä ja yhdellä pöydällä oli kärsineen oloinen orkidea sinnittelemässä kanssamme täällä pohjolan perukoilla. Taustalla soi musiikin sisältöön nähden kovin rauhallisella tasolla mm. Eminemin räpäytyset, mistä ehdottomasti plussaa.

Olen muuten tutustunut (joo, ei tule enää seurattua uutta musiikkia ollenkaan) lähiaikoina Logiciin, aika vakuuttava, varsinkin kaverin freestyle skillsit. Asiakaspalvelu raflassa oli kohteliaan sujuvaa. Kasvissyöjille löytyy jopa vegephở!

Paluumatka tuli tehtyä kohtisuoraa linjojen poikki rantsuun ja lahden ympäri, rinnakkaisesti kiskojen vierestä aina Sirkus Finlandian ohi.

Rantaviivaa halkaistessani puusta pudonneet kastanjat sekä nurmikon peitoksi leijuneet räiskyvät vaahteranlehdet veivät muistoni hetkeksi kotikonnuille.

Ne kerrat kun kiipesimme puiden oksille ja nappasimme vaahteran siemeniä ja liimailimme niitä nenänpäihin. Tai kun syksyllä availimme kanstanjoiden piikikkäitä kuoria pikku linkkareillamme.

Kävellessäni kahisevien lehtien läpi, alkoi päässäni soida Kayleigh sille kuuluvalla paatoksella, syksy on koittanut.

Ps. Bystro lopettaa ja muuttuu Sue Elleniksi. Eli onko tiedossa ribsejä sekä Nashvillen kuumaa kanaa?

Pps. Walk-in tattoo? Rly?

URL www.cafenamnam.com
Puhelin n/a
Osoite Fleminginkatu 21, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.