Cacik

HUOM! Ravintola on palannut Chillin lipun alle.

Ja taas mennään, tällä kertaa tihkusadetta pakoon, kohti Asematunnelin suojaisia kätköjä. Täältä löytyy nykyään Chillin tilalle sijoittautunut uusi (mutta ilmeisesti jokseenkin samojen tekijöiden) turkkilainen/välimerellinen ravintola, josta saa kebabeja, falafeleja sekä meze-lautasia (9,50e) jne. Itselle valikoitui köfte (eli turkkilaiset lihapullat) bulgurilla (saa myös ranuilla, riisillä tai salaatilla).

Rather nice Middle-Eastern food, if a bit mild in taste. The service was good and the decor better than one would assume from the location.

Other places for meze plates, go to Levant, Lebanese Food and Metro Food.

Lautanen oli mukavan värikäs ilmestys, vähän tabbouleh-salaattia, tzazikia, hummusta ja tomaattikastiketta, jota myös harissaksi menussa kutsuttiin. Ja toki niitä lihapullia, jotka osoittautuivat hyvin valmistetuiksi, hieman pinkiksi jätetyiksi minipihveiksi. Tosin snadisti alimaustetuiksi sellaisiksi, mutta kuitenkin murisevan mehukkaita olivat.

Tahnat olivat valitettavasti myös pliisun oloisia, näihin olisi voinut tykittää paljon enemmän (tai edes jonkun verran) valkosipulia ja chiliä (joka mielestäni uupui kokonaan siitä harissasta), mutta siinä hummuksessa oli sentään selkeästi havaittavissa oleva tahinin maku. Tabbouleh oli raikkaan hyvää ja mainiosti keitetty bulguri oli sopivan kevyt, mutta silti täyttävä lisuke. Selkeästi parempi kokemus tämä oli kuin se Chillin synkkä sessio ja hyvä että löytyy vähän tällaista parempaa pikaruokaa myös Steissin alta.

Sisustuskin on aikaisempaa mietitymmän oloinen ja ravintolan keskellä olevalle palkillekin on keksitty oiva oliivipuunaamiointi. Taustalla hiljalleen soiva turkkilaisen oloinen musiikki sopii tilanteeseen hyvin.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja oikein ystävällistä.

URL www.cacik.fi
Puhelin 09-2782094
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.