Simrik

Puksu kutsu ja köröttelin stogella keskipäivän aikaan kohti nepalilaista raflaa, jonka olin bongannut listalle aiemmalla reissulla. Mielessä pyöri epämääräiset muistikuvat Opel Kadetin löystyneen hihnan korjaamisesta jollain huoltiksella täälläpäin, tosin alue oli muuttunut aikamoisesti niistä päivistä. Hyppäsin junasta väärästä päästä asemaa ja pogoilin hetken joidenkin teollisuusrakennusta takapihoilla, kunnes lopulta kaivoin luurin esiin ja pyysin neuvoja navigointiin.

A very good Nepalese restaurant far up in the northern parts of Helsinki.

For more of this cuisine, go to Fulbari, Shubha Kamana or Kantipur.

Joku minut taas ajoi tämän kaukaisen ruokakulttuurin ääreen ja jonottaessani tiskille yritin saada itseni kanssa kompromissiratkaisun tilauksen suhteen. Lopputulemana oli taas kombo (9,90e) kahdesta annoksesta, johon näissä melkein aina tuntuu päätyvän. Tällä kertaa valitsin superturvallisen butter chickenin (8,50e) sekä lampaan currykastikkeella (8,90e). Päällystakki loossiin ja salaattibaarin kimppuun, josta löytyi hämmentävän kokoisia papadam-keksejä sekä mango-lassia, mutta ei sitä herkullista marinoitua sipulia.

Siirtelin keksinpalasilla salaattia haarukkaan samalla kun lueskelin päivän uutisia kännykästä. Lautaselle kasatut kamat eivät juuri sykähdyttäneet, mutta ne pienenpienet papadamit jaksoivat viihdyttää. Pääruokakin tuli jonottelusta huolimatta kohtuullisessa ajassa.

Naan-leipä rasahti lupaavasti, kun mursin siitä nokareen ja noukin raitaa thalilta. Raita oli aavistuksen makea ja miellyttävän raikas ilmavan leivän rapsakalla pinnalla. Tästä tuli heti parempi fiilis hieman harmaanoloiseen maantaihin. Lupaavan alun jälkeen lähdin kaivelemaan haarukalla kastikkeita, ensin lammasta, joka osoittautui upean mureaksi ja mausteisen täyteläisen curryn marinoimaksi.

Lihasta oli onnistuttu hieromaan pois se villainen maku ja jäin vain hieman kaipaamaan pientä tulista sivupotkua. Kana oli sekin onnistuttu pitämään mehukkaana ja tomaattinen huntu lihojen päällä sitoi viereiset riisinjyvät herkulliseksi kokonaisuudeksi. Ensi kosketuksen jälkeen lähdin tyytyväisenä lapioimaan ruokaa, välillä haarukan ja välillä leivänpalasten avulla.

Nurkkaan jätetty linssimuhennos oli ihan kiva, mutta ei pystynyt nousemaan riittävän kiinnostavaksi peluriksi tällä kertaa ja huomioni pysyi timantin kovana muissa komponenteissa. Hyvä – jopa hieman norminepalilaista parempi – ja täyttävä lounas ajoi asiansa ja kiiruhdin pöydästä junaan, juosten ohi värikkäiden muraalien.

URL www.simrik.fi
Puhelin 09-3891287
Osoite Eskolantie 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.