Luckiefun’s

Perjantai saapui ja eilinen leiskan vääntäminen iltamyöhään kavereiden hienossa kämpässä kutitteli vielä takaraivoani samalla kun yritin päättää, että käynkö tänäänkään lounaalla. Liikaa asioita mielessä ja hektiset päivät ovat vieneet ruokahalun, viimeksi maanantaina kävin äidin kanssa lounaalla Trattoria Correttossa (oli oikein hyvä edelleen), mutta muuten tullut syötyä vasta kotona. Tänään kuitenkin palasin vanhan harrastuksen pariin samalla kun eiliset keskustelut velloivat päässäni ja teinkin kaiken tämän keskellä äkkiväärän päätöksen rampata Kaivokäytävän Luckifun’s-ravintolaan.

A good enough sushi buffet right smack dab in the middle of Helsinki.

Other sushi buffet’s in the city are Fuku, Konnichiwa and Sushi’N’Roll.

Mesta tarjoaa suomalaisittan väännettyä kaakkoisaasialaista buffaa (10e) sopalla (lohi tom yum ja miso), salaatilla, limppareilla sekä joillakin itämaishenkisillä lämpimillä safkoilla (ei jaksanut kokeilla, tulivatkin vähän liian myöhään buffaan tarjolle, paistettuja kasviksia tms näytti olevan) sekä tähän päälle (+2,90e) sushibuffan, mikä lieneekin se pääartikkeli. Kyseisen ketjun pisteitähän näyttää olevan jo melko paljon.

Koppasin vielä Facebookista maininnan “Suomen ensimmäinen MSC-sertifioitua tonnikala nigiriä tarjoava sushibuffet-ravintola!”, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, Tokyo55 on tarjonnut maguroa (en tiedä, onko sertifioitu) jo pitkään ja vieläpä lounasbuffassa (toki sitä on rajoitettu määrä, mutta kuitenkin) ja koska olen inttärwäb/YX-sukupolvea, niin en tietenkään lukenut otsikkoa pidemmälle, koska kommenteissa oli tarkennus: “vain ilta- ja viikonloppubuffetissa”. So där.

Vedin koko setin susheilla, kun ne sopat eivät jotenkin houkutelleet. Ekalle lautaselle tuli kipattua läjä lohinigireitä, niin tulella kuin ilmankin. Kala oli tuoreen makuista ja hyvää, riisi so-so, maustaminen oli kohtuullista, mutta johtuen varmaankin buffan pakottamasta massatuotannosta keittiössä, tämä oli sellaista prässätyn oloista, eikä tekstuuri ollut yhtä houkutteleva kuin joissain muissa paikoissa.

Sushibuffana ehkä piirun verran keskivertoa paremmalla puolella, mutta ei pärjää mitenkään lautaspaikoille, eikä myöskään esim. Fukun tasokkaalle setille. Fritatut meiningit olivat ihan kivoja, toivat vähän rapsakkuutta peliin ja olihan tässä sopivan laaja valikoima niitä susheja mitä olisi odottanutkin sekä joitain mitä en tunnistanut.

Tokalla kierroksella pysähdyin hetkeksi tuijottamaan buffapöydän roiskeläppään liimattua tekstiä “älä jätä riisiä syömättä”, ilmeisesti kokit tekevät riisin “rakkaudella” ja lapussa uhkailtiin lisämaksulla syömättömästä riisistä.

Sekavat ajatukset johdattelivat minua takaisin pöytääni ja kun mutustelin santsikierroksen saatavia, niin päässäni pyöri näyt hylätyistä riisikeoista lautasella ja toisaalta ne saksalaiset turistit jotka sujauttelevat aamiaisbuffeteista safkoja laukkuihinsa myöhempää ruokailua varten. Rupesin kehittelemään skenaariota, missä saavun ravintolaan Ikean kassi mukananani, johon piilottelen sushien riisipaakkuja kuin käänteinen myymälävaras.

Pyyhkäisen kummalliset ajatukset mielestäni kun astun ravintolasta ulos käytävällä etenevän ihmisparven joukkoon. Kaivan luurin taskusta ja nappaan vielä kuvan ravintolan logosta. Oli hyvä välillä syödäkin. Voisi kokeilla ensi viikolla uudestaan.

URL www.luckiefun.com
Puhelin 045-2184480
Osoite Kaivokatu 10, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.