Talvikukan Kahvila

Viikonloppu taas takana ja perjantain häät vielä pyörivät mielessä. Oli hienoa nähdä paljon vanhoja kavereita kauniissa puitteissa. Mutta nälkä ajoi jälleen pihalle ja sukelsin tunnelien kautta Postitalon paikkeille, etsien Mashiron uutta pistettä ja sen “sushijunaa“. Tällainenhan oli joskus Eatzin alakerrassa.

A quaint little cafe close to the famous Temppelinaukio church, serving homely Finnish food and some Chinese dishes.

For more charming little cafes in Helsinki, be sure to check out Cafe Brahe, Cafelito and Bumi Cafe.

Valitettavasti Rajalan vieressä sijainneen Foto Cafe:n tilalle ilmestyneessä ravintolassa ei ollut vielä mitään merkkiä junasta tai hihnasta. Robottisushin puutteeseen pettyneenä lähdin viilettämään kohti Cafe Redin tilalle ilmestynyttä kahvilaa, jonka muistin siltä jalkarakkoreissultani.

Rivakka kävely pikkuparlamentin ohi ja Temppeliaukion kirkkoon matkaavien turistimassojen ohi toi minut kahvilan ovelle. Lounaslistalta löytyi: Jauhelihapasta (6,50e), nakkimakkarakeitto (6e tai 7e ehkä isommasta?), dumplingeja (5e 10kpl / 10e 20kpl salaatin kera), paistettuja nuudeleita (8e) sekä tulinen kana riisillä (8e). Päädyin kanaan, koska tulisuus.

Kana saapui pöytään keittiöstä kuullun aherruksen jälkeen ja noudatteli sitä normikaavaa, eli kupillinen riisiä kumottuna lautaselle ja kastiketta vieressä. Tämä oli oikein herkullinen annos. Kivasti tulisuutta, mutta ei liikaa ja kaikki tuntui tuoreelta sekä itse väkerretyltä. Annoksessa oli myös jännittäviä yksityiskohtia, kuten jotain mikä vaikutti mustalta valkosipulilta. Riisi oli hyvin keitetty ja kokonaisuutena tämä oli tällainen simppelin herkullinen kiinalainen annos. Dumplingeja olisi hauska kokeilla myös, ehkä sitten seuraavalla kertaa.

Sisustus on kioskimainen ja riisuttu. Iltasanomia tässä tuli lueskeltua samalla kun lounasti, mutta noin yleisesti ottaen mesta tuntui olevan parempi lyhyelle piipahdukselle take awayn muodossa.

Asiakaspalvelu oli herttaisen ystävällistä, omistaja(?)pariskunta toimi pääosin kiinankielellä ja muutenkin touhu oli sympaattisen omaleimaista. Kasvissyöjälle oli niitä salaatteja tms.

Ps. Olen passannut tässä jo useampana päivänä lounaan kokonaan. Mutta yritän hiljalleen purkaa parinkymmenen ravintolan backlogia, nyt kun kirjoittaminen tuntuu taas mielekkäältä. Päivitykset tulevat olemaan lähiaikoina hyvin sattumanvaraisia.

URL www.talvikukankahvila.fi
Puhelin 050-5400310
Osoite Arkadiakatu 19, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.