Umeshu

Tjah. Menin taas iltakävelylle, tällä kertaa kohteena Töölön puistot, mutta kun olin isomman kierroksen tehnyt jo vähän Temppeliaukion kirkon ohi jne ja kävellessäni Mechelininkatua tuli sellainen olo, että voisi jotain pientä haukata.

Aloin könkkäämään (kengät ovat alkaneet kiukuttelemaan ja hiertämään kaiken tämän kävelemisen seurauksena, pitää hommaa jotkut paremmat) kohti Töölön toria, kun muistelin, että Tokyo55:n vieressä olisi samojen ravintoloitsijoiden Izakaya. Mutta saapuessani Eliten kohdille tulikin mieleen Umeshu, joka on pitänyt tarkistaa jo pidemmän aikaa. Sisälle astuessani olikin vitsikästä törmätä kavereihin herra K. ja neiti T.

Heillä oli myöskin iltapäiväkävely menossa ja olivat sitten pysähtyneet susheille, kun Arabia on osoittautunut sushiköyhäksi vyöhykkeeksi. Oli miellyttävä yllätys tavata tuttuja näin yllättäen ja päivällisestä tulikin oikein hyvä. Seuraavasta päivästä tulikin siinä määrin jännittävä, ettei mitään rajaa. Tosin kyllä minä siinä sunnuntai-iltanakin pääsin juoksemaan suoraan kylvystä toimistolle, välillä näin.

Japanese food and not just sushi, but also some Izakaya dishes, such as Okonomiyaki and Gyoza.

Other Japanese restaurants in the vicinity are Tokyo55, Sushi wa.gocoro and Gyosai-Sushi.

Eli japanilaista meininkiä tarjolla ja muutakin kuin sushia ja jotenkin tästä oli jäänyt johonkin takaraivoon, että nimenomaan izakaya-kamaa löytyisi, tosin tämä ehkä pohjautui tähän Nyt-liitteen tarinaan, mikä ei ovelasti puhu ollenkaan kyseisestä ravintolasta. Näin se vapaa assosiaatio luo rinnakkaistodellisuuksia missä elellään mukavasti, ilman turhia totuuksien aiheuttamia painolasteja. Post-truth jne.

Listalta siis löytyy myös niitä sushi-annoksia, kuten kavereiden tilaamat 16 sushin lautaset (22e). Itselle osui “Izakaya Ryori”-listalta: Okonomiyaki eli japanilainen pyttipannu/pannukakku/munakas kaalilla (14e) sekä gyoza-nyyttejä (6e per 3kpl). Gyozat sai joko possulla tai vegenä ja höyrytettynä tai pannulla. Otin veget potstickereinä. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä.

Okonomiyaki (tsori, olin niin emotionaalisessa tilassa, että koskin annokseen ennen kuvaamista) oli ohuempi lätty kuin mitä olin arvaillut kaikkien youtube-videoiden vahtaamisen jälkeen. Mutta päällä oli ilmeisesti kuitenkin soosua ja japanilaista majoneesia yms.

Tämä oli ihan hyvä ja kiinnostava kaaliraaste-munakas-tiesmikälie, tosin hieman makean puoleinen omaan makuun ja muutenkin ehkä vähän pliisun oloinen. Snadisti tätä tuli korjailtua soijalla, enkä kaikesta yrittämisestä huolimatta edes onnistunut loiskuttamaan kovinkaan montaa pisaraa päälleni.

Mutta tosiaankin, samaan hintaan vetää vaikkapa puolitoista äärimmäisen hyvää ja kookasta munakasta Eggistä, joten ei tämä kauheasti säväyttänyt. Kiva kuitenkin että on muutakin kuin sushia.

“Potstickerit” (tai no tekniseltä kannalta nämä taitavat olla vaan paistettuja Gyoza-nyyttejä, kiinalainen Jiaozi lienee se, mistä niitä potstickereitä oikeasti tehdään, mutta käytän sitä silti tässä sulavasti, perustuen ihan siihen tosiasiaan, että potsticker on hauska sana/termi ja se huvittaa minua suuresti) eivät myöskään olleen mitään ihan ihmeellisiä.

Sisusta oli hyvin hennosti maustettu, eikä se dippikastikekkaan ollut muuta kuin ihan hyvä. Ehkä tässä on tullut vedettyä liikaa näitä parempia illallisia, että tämä väräyttäisi viisareita, mutta nyt ei tosiaan toiminut mitenkään erityisesti.

Tai siis oli nämä molemmat ihan hyviä ja hauskan eksoottisia, mutta olin odottanut niin paljon enemmän tältä mestalta. Ehkä olisi pitänyt sitten ottaa niitä susheja, ne olivat kuulemma hyviä.

Sisustus on kovin japanilaisen baarin kaltainen, tosin en käynyt siellä salin puolella ihmettelemässä. Aika tiukkaan tilaan on saatu rafla puristettua. Täällä oli ihan kiva istuksella ikkunan ääreen duunatulla baaritiskillä ja turista kavereiden kanssa. Tämä varmaan sopiikin tällaiseen rentoon illan viettoon tuttujen kanssa, japanilaisen oluen ja baarisafkan ohessa.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä mutta todella verkkaista. Tänne ei kannata tulla tiukalla aikataululla. Ei tässä tietty mikään kiire ollut (kun ei tullut hälysoittoa), mutta kyllä sitä laskun maksamistakin ehdittiin odottaa melkoinen tovi. Kasvissyöjälle oli esimerkiksi se munakas tai kasvis-gyozat.

Ps. Nyt tämä hullunmylly alkaa olla pikkuhiljaa ohitse ja saatan päästä ihan lounastamaankin johonkin normimestaan. Aika lähellähän tässä ollaan jo maagista numeroa #700. Tämä oli #695, eli jos ensi viikolla .. eiku hetkinen, nythän on maanantai eikä perjantai. Voi bärsche. Tästä tulee pitkä viikko. Eikä tämä edes ollut lounasmesta, eli vasta seuraava on #695. Nojoo, näihin sanoihin, näihin tunnelmiin.

Pps. Helsingin Uutiset kertoo, että Stadiin tuli 80 raflaa viime vuonna ja sitten City sanoo, että tuli 200. Joku ei nyt täsmää, mutta onhan noita tullut aika reilusti. En ole itse kyllä ihan 80 uutta bongannut omille listoille, tai ei ainakaan tunnu siltä.

URL www.umeshu.fi
Puhelin 09-4543670
Osoite Pohjoinen Hesperiankatu 15, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.