Hua Du

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/22/16

Perusmaanantai ja vettäkin tihuttaa. Katselin ulos ikkunasta harmaata keliä ja yritin keksiä, että mihin sitä menisi skruudaamaan. Pienen vaiheilun jälkeen päätin matkustella metrolla kohti Ruoholahtea ja sen kauppakeskuksessa sijaitsevaa Hua Du -ravintolaa.

A nice Peking soup in this otherwise run-of-the-mill Chinese buffet. Sushi, salad and fairly normal MSG laced fare.

For better oriental buffets, check out Orchid Itis, Borneo and Ho’s Food.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/22/16

Paikka on perinteinen kiinalainen buffet (10e) sushilla, salaatilla ja sopalla. Tänään oli tarjolla: Peking-keitto, makisusheja (teoriassa useita erilaisia, mutta monessa vaikutti olevan sama sisältö – lohta, kurkkua ja surimia – hieman erilaisilla koristeilla/päällysteillä), nigirisusheja (inari, tamago, sake, ebi ja ehkä jotain muuta), sushien lisukkeet (gari, “wasabi” ja soija), salaattibaari (keitetty kananmuna, jäävuorisalaattia, rapukeksiä, tomaattia, ananasta, porkkanaraastetta ja marinoitua kaaliraastetta), frittejä (kana, rapu/surimi ja kevätkääryle), hapanimeläkastiketta, makeaa chilikastiketta, dumplingeja liha(?)täytteellä, paistettuja nuudeleita kasviksilla, riisiä, pippurinautaa kasviksilla, Sichuanin kanaa, mapo tofua, paistettuja kasviksia ja ehkä vielä joku muu mitä en muista.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/22/16

Loppuun löytyy kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta saa lautasen mukaansa. Aseet ja rensselit löytyvät buffasta ja vesipiste on linjaston vieressä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/22/16

Aloitin susheilla ja nämähän olivat ihan kelvollisia. Ei liikaa riisiä, soija eikä gari ollut liian suolaista ja komponentit olivat kohtuu tuoreita/hyvin maustettuja. Salaatti olisi kaivannut jotain kastiketta, mutta toisaalta se pirteästi marinoitu kaali toi vähän maustetta mukanaan. Ja se Peking-keitto oli oikein hyvää, mukavalla happamuudella ja oli omiaan herättelemään makunystyröitä. Hyvä aloitus.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/22/16

Pääruoka olikin sitten heikompaa settiä. Mapo tofu oli onneksi snadisti tulista, mutta pippurihärkä ei ollut mitään kovin kummoista, pääosin maistui vaan sille pippurille ja oli näin melko yksiulotteinen. Sichuan kana oli saanut jonkun kummallisen sivumaun ja jotenkin se vaan ei toiminut itselle ollenkaan. Riisi oli jo jäähtynyt sellaiseksi hieman kokkareiseksi/kovaksi vaikka buffa oli kuitenkin avautunut vasta joku kymmenen minuuttia aikaisemmin. Paistettu nuudeli oli hieman pliisun makuista. Fritatut kanat olivat ihan hyviä, kuten myös se hapanimeläkastike. Tämä oli aika tällainen mättömesta, mutta ei nyt ihan heikoimmasta päästä kuitenkaan, varsinkaan alkuruokien osalta.

Helsinki / Lauttasaarenselkä / Finland - 8/22/16

Sisustus on tällainen kauppakeskusmaisen hajuton/mauton, mutta siisti ja avaran tilava. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli melko heikosti juttuja, Peking-keittokin sisälsi mielestäni kanaa. Lasten kanssa mahtuisi, mutta en ehkä tämän kokemuksen perusteella tänne menisi heidän kanssaan.

Ps. Pokémon Go ei oikein jaksa innostaa. Pitää ehkä yrittää värvätä skidejä mukaan viikonloppuna metsästykseen tai jotain, nyt ei jaksanut edes koko softaa käynnistää.

URL Hua Du
Puhelin 045-1770666
Osoite Itämerenkatu 21, Helsinki
Hua Du on 22.8.2016 rated 1.0 of 5

2 thoughts on “Hua Du”

  1. Siinä vieressä oleva NYC Burger on jotenkin säädyllinen, kun ottaa sen burgerin missä saa itse valita täytteet ja malttaa mielensä. Se sulla taitaa olla käymättä.

    1. Kiitos vinkistä, kävinkin tuolla eilen. Olisi pitänyt kuunnella sinua ja valita omat täytteet. Se sämpylä ja pihvi antoivat ymmärtää että kyseessä olisi voinut olla jotain mainiota, mutta menin sitten sekoilemaan tilauksessa. Pitää joskus käydä natiaisten kanssa koestamassa tota oma-valintaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.