Haoking

image

Foreca uhkaili huonoilla keleillä, joten siirryin suojaisempaa reittiä pitkin Kampin keskukseen korkkaamaan toisen uusista ravintoloita (Santino, joka tarjoaa mm. burritoja pitää käydä hoitamassa myöhemmin tällä viikolla). Tämä kiinalainen ravintola tarjoaa buffettia (10e alennetulla hinnalla, 12,50e normihinta, tosin tarjouksen piti päättyä viime viikolla ja oli näemmä edelleen voimassa) susheilla ja salaatilla. Tarjolla olevia susheja: Nigiri (sake, tamago, avokado, ebi, muutama paahdettu kala majoneesilla etc), maki (jotain jännittäviä vaihtoehtoja, ei niinkään niitä perinteisiä kappa yms) ja sitten vieläpä fritattujakin(!) versioita tykötarpeineen sekä wakame-salaatin kera. Lämpimällä puolella: Riisi, paistettu riisi, paistettu nuudeli, chilipossua, possua-, kanaa-, tofua- sekä nautaa kasvisten kera, paistettuja kasviksia, fritattuja kesäkääryleitä ja kanaa sekä joku erikoinen fritattu lätyskä jossa luki että sisältäisi katkarapua. Salaattibaarissa oli: salaattisekoitus punasipuli-feta-oliivilla, (värjättyjä) mustia oliiveja, maissia, porkkanaraastetta, hunajamelonia, siipaloitua kurkkua, tomaattia ja paria kastiketta. Näiden lisäksi oli kahvi tai tee sekä riisikeksejä. Juomaksi löytyi vettä, joka tuotiin kannussa pöytään. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille jonka vierestä löytyi aseet sun muut (tikut ja paprut löytyvät pöydistä).

image
Salaatti oli melko turha tapaus, tosin jännittävyyttä lisäsi se, että en aluksi hoksannut missä perinteisemmät ruokailuvälineet sijaitsevat, joten väänsin pieniä maissinjyviä tikuilla suuhun. Ei ole helppoa tämä elämä, varsinkaan näin maanantaisin. Sushien syönti tikuilla oli onneksi iisimpää ja sushit olivat ihan kohtuullisia, sellaista keskitasoa Stadin sushibuffissa, ei mitään yllätyksiä, paitsi ne fritatut jutut. Nämä eivät makunsa puolesta olleet mitään kovin kummoisia, mutta se rapsakka pinta antoi pientä uutuudenviehätystä. Lämmin ruoka jatkoi melko standardia suoritusta, chilipossu oli aavistuksen tulista, muuten nämä kastikkeet maistuivat jokseenkin toistensa klooneilta. Lisäpotkua olisi saanut (joutsen) Srirachalla (tähän alkaa tulla jo pientä väsymystä, kotona siirryin jo Texas Peten kuumiin soosseihin) tai sitten chili-valkosipulikastikkeella jota oli tarjolla hapanimeläkastikkeen vieressä. Näissä ruoissa snadisti häiritsi se, että monet olivat hieman haaleita ja osittain jopa viileitä. Itse olin normaaliin tapaani ajoissa liikenteessä (11:03 taisin olla raflassa), joten tuskinpa olivat kauaa ehtineet seistä. Jokatapauksessa, ihan normi kiinalainen sushibuffa, nothing to see here, move along.

image
Sisustus oli ihan kohtuullinen, ehkä parasta täällä oli se, että isommille porukoille oli omia kabinetteja ja täällä näyttikin käyvän aika paljon Sähkötalon ylempien kerrosten asukkeja. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ujon ystävällistä. Kasvissyöjälle oli erittäin vähän tarjontaa, kannattaa mennä muualle (mutta ei siihen viereiseen Habibiin, se ei ole kovinkaan hyvä). Lasten kanssa en vaivautuisi, vaikka tilaa toki riitti.

URL www.ravintolahaoking.fi
Puhelin 050-4323222
Osoite Malminrinne 6, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.