Parhaat lounassalaatit, osa 1

Tässä lista niistä paikoista, joissa olen itse pitänyt lounassalaateista. Kriteereinä ollut maku, laadukkaat komponentit, visuaalisuus ja runsaus taikka sitten ihan vaan eksotiikka.

IMG_1519.JPG

1. Sandro
Marrakesh maddness perjantaisin on sellainen salaattikattaus, että oksat pois. Setti on runsas ja upean näköinen kokoelma hyviä salaatteja joista voi koostaa älyttömiä röykkiöitä omalle lautaselle. Soppa + itse tehty leipä on plussaa.

2. Block by Dylan
Tässä on ketjuravintolan versio Sandron setistä ja silloin kun kävin, niin kattaus oli runsas ja hyvä sekä ilahduttavan hyvin annotoitu. Tähänkin kuuluu soppa ja leipä.

3. Trocadero
Mainio salaattibuffa lähi-itämaiseen/välimerelliseen henkeen, tosin niin suosittu ja pieni paikka, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

4. Onda
Silvopleen tilalle ilmestynyt, hieman samanoloista kattausta (mutta kiinteään hintaan) tarjoava vegaanimeininkiä kannattava (mutta myös lihaa listalla) mesta jossa runsas ja tuore buffa mielenkiintoisia salaatteja (käyntikerralla myös kimchi!) sekä tahnoja yms.

image

5. Levant
Uudehko tulokas Bulevardille tarjoaa kasvisruokaa sitä sen suuremmin mainostamatta. Hyviä lähi-idän makuja, kannattaa koestaa myös minttuteetä.

6. Shanghai Cowboy
Erinomainen kattaus meksikolaishenkistä ruokaa, tosin tässä tulee sitten kylkiäisenä muutkin ruoat ja soppa, mutta salaatit olivat niin hyviä että laitan silti tähän listalle.

7. Pizza Hut
Onhan tämä kieltämättä hieman outo lintu tällä listalla, mutta jos malttaa pitää näppinsä irti niistä pizzoista, niin tämä tarjoaa runsaan salaattibuffan sopan kera. Leipäkin on tietty tuoretta, kun uunit paahtaa kuumina.

8. OmNam
Ituhippimeininkiä edustava paikka tarjoaa vegaaniruokaa salaatin ja sopan sekä jännien ekstrojen kera.

9. Casa Largo
Espanjalaishenkistä ruokaa tarjoava S-Ryhmän ravintola yllätti laadukkaalla salaattiannoksella ja kun ympäristökin sekä lokaatio on näin mainia, niin voin hyvillä mielin suositella.

10. BBQ House
Toinen hieman eriskummallinen valinta listalle tulee lounassopan kylkeen ilmoittamatta tulleesta salaatista, joka oli aivan erinomainen ja sopivasti normaalista poikkeava.

image

Kunniamaininta menee: Café-Tienda Españalle
Hauskan espanjalainen tunnelma sai melkein lisäämään tämän listalle, vaikkakin salaatti nyt ei ollutkaan mitään järisyttävää. Ihan hyvä ja kevyt lounas, mutta käy sen atmosfäärin takia.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.